Ieder mens kan het verschil maken.

Dit was deze keer het thema van ons halfjaarlijks ‘gebedsmoment’ in het kader van onze Oekraïne werking. Dit had plaats op 1 oktober in de St Jozefkerk in Edegem. Gewoontegetrouw ontving iedere deelnemer een aangepast gebedenboekje, wat een weliswaar georganiseerde actieve participatie mogelijk maakt en tegelijkertijd zorgt voor een ingetogen sfeer. Voor de nieuwkomers was het misschien even wennen want ons ‘gebedsmoment’ heeft al jaar en dag een ietwat eigen stijl. We komen telkens samen om te bezinnen, te bidden, enz. Vanaf het begin is geopteerd voor een zo mogelijk laagdrempelige gebedsbijeenkomst omdat ook andersgelovigen of niet gelovigen er zich goed zouden bij voelen. Iedereen is altijd welkom. En of we nu jong of oud zijn, gezond of ziek, enz. we kunnen het verschil maken. Als mens zijn wij allemaal unie, met eigen mogelijkheden en beperktheden. God heeft ook een uniek levensproject voor ieder van ons. Willen we gelukkig worden dan komt het erop aan, volgens onze christelijke visie, dat wij in samenwerking met God Zijn liefdevol project voor eenieder van ons pogen te realiseren, anders gezegd zijn goddelijke wil centraal stellen in ons leven. Jezus is als De Zoon van God hiervoor onze grote inspiratiebron en het voorbeeld van grote solidariteit, vooral met de meest kwetsbaren in onze samenleving. 

Ben je geïnteresseerd of misschien alleen maar weetgierig, dan kan je altijd ons gebedenboekje hier nalezen.

Ondanks verschillende ziekte- en verlofmeldingen van getrouwe deelnemers, waren we met 29 aanwezigen, die vurig hebben mee gebeden. Hiernaast zijn er altijd personen die in alle stilte thuis meebidden, wat wij ook sterk waarderen. 

Dank aan jullie allen, in het bijzonder aan onze Pastoor Tom Schellekens. Ondanks zijn superdrukke agenda heeft hij tijd kunnen vrijmaken om erbij te zijn.  Ook bijzondere dank aan diaken Luc Van Hoof want hij is onlangs bestuurslid geworden van het Oekraïne-Project-Edegem en heeft grotendeels gezorgd voor de inhoud van dit gebedenboekje. We waarderen zijn medewerking om mee de continuïteit van de derde, de spirituele pijler van ons project te willen ondersteunen. Graag herinneren wij eraan dat de eerste of materiële pijler van OPE  vertaald wordt in onze jarenlange duurzame hulpgoederenactie, sinds de oorlog geëvolueerd in noodhulp. De tweede of structurele pijler heeft te maken met de diverse projecten, die wij in Oekraïne zelf stimuleren en ondersteunen. Ze zijn terug te vinden op deze website.

Ten slotte danken we het echtpaar Franken-Everaert voor hun al jarenlange onmisbare medewerking; Martin voor de begeleidende muziek en Danny voor het mooi geïllustreerd gebedenboekje. Met verenigde krachten wensen we zo halfjaarlijks ‘spirituele vitaminen’ aan te reiken voor wie wil. 

Martin zorgt al jaren voor de muziek

We stellen vast dat de meesten speciaal komen voor dit gebedsmoment en graag nadien snel huiswaarts keren, wat we respecteren. Het gezellig samenzijn achteraf in De Schrans heeft dan ook gewoonlijk een zeer beperkt succes.

We schrijven: Tot een blij weerzien voor deze activiteit van O.P.E. volgende jaar in de maand mei, als ’t God belieft!