Deelname aan wedstrijden

In het kader van het 75-jarig bestaan van K.L.M. werd op 9 november 1994 ingeschreven voor de KLM-wedstrijdBridging the World“. We dienden dit project in, mede namens de “Oekraïne-Werkgroep” van Brugge en deze van Vleuten (Nederland). Het ging – in de beginjaren van de onafhankelijkheid – over een ‘modelproject’, de installatie van een gaarkeuken voor kansarmen met eetgelegenheid en maaltijdbedeling aan huis voor minder mobiele behoeftige zieken, mensen met een beperking en bejaarden. In maart 1995 vernamen we dat we de tweede prijs gewonnen hadden. Zo konden we in juni van dat jaar met de steun van KLM de gaarkeuken in Chervonograd gaan installeren. Meer informatie hierover vindt u onder “Projecten in regio Chervonograd“.

In het kader van de wedstrijd “Cash” van het tijdschrift “Dag Allemaal” bezorgde het insturen van een groepsfoto van O.P.E. ons in 1996 een financiële prijs.

Een sterk gedocumenteerd dossier, ingediend bij het senioren tijdschrift “Onze Tijd“, maakte ons tot één van de 16 laureaten van deze wedstrijd, met een hieraan verbonden financiële prijs, uitgereikt in december 1996 in het kader van de Beurs voor de senioren in het Heizelpaleis in Brussel.