Beste bezoeker,

Wij heten u van harte welkom bij het Oekraïne-Project Edegem en danken u alvast voor uw interesse! Graag stellen wij ons hier al kort aan u voor. Meer en gedetailleerde informatie met fotomateriaal vindt u natuurlijk door even rond te kijken op onze website.


Informatie betreffende de Russische invasie kan je onder het menu Actua lezen


Sinds 1993 zetten wij ons als autonome vrijwilligersorganisatie via allerhande acties onbezoldigd in voor de armoedebestrijding in Oekraïne, een vaak vergeten land bij de ontwikkelingshulp. In tegenstelling tot wat onze naam doet vermoeden, zijn wij ook actief ver buiten de Edegemse grenzen.

Onze acties zijn zeer divers. Zo voorzien wij in noodhulp, zetten wij (medisch-)sociale projecten op, stimuleren wij competentieopbouw door studiebezoeken van Oekraïense delegaties aan ons land en door allerhande vormingsactiviteiten in Oekraïne zelf en willen wij stimulansen bieden tot een mentaliteitswijziging binnen de Oekraïense maatschappij zelf. Zo hopen we van onderuit structurele veranderingen in de Oekraïense maatschappij te realiseren. Bij steunprojecten proberen we dan ook altijd de autonomie te stimuleren.

Natuurlijk, om al die projecten tot een goed einde te brengen, hebben wij fondsen nodig. Wij danken dan ook van ganser harte al diegenen die het Oekraïne-Project Edegem financieel willen ondersteunen. Meer informatie vindt u onder de rubriek ‘Hoe kan ik helpen?’.


Voelt u zich aangesproken door onze werking en wil u graag een handje uit de mouwen steken of had u graag nog meer informatie gehad, aarzel dan zeker niet met ons contact op te nemen (voor de gegevens, zie: Contact). Ook interessante projectideeën zijn altijd welkom. Zonder de onmisbare geëngageerde vrijwilligers kan het O.P.E. haar projecten immers ook niet tot een goed einde brengen.

Op deze website vindt u een overzicht van de activiteiten van het O.P.E. van de voorbije jaren, evenals van onze lopende projecten. Door te klikken op de rubrieken bovenaan deze pagina en ook op de verdere onderafdelingen die dan op uw scherm verschijnen, komt u er zo. Mochten er per vergissing toch belangrijke projecten vergeten zijn, excuseren wij ons hiervoor. Wij staan natuurlijk ook open voor alle nuttige opmerkingen om onze website te verbeteren.


Heel veel leesplezier bij de verdere exploratie en nogmaals dank voor de interesse!

Oekraïne-Project Edegem

Reacties 1