OPE in de media

RTL op bezoek bij OPE

Naar aanleiding van onze jarenlange samenwerking met Ihor Hnat, de projectleider en directeur van het ‘Regionaal Centrum voor Sociale Aanpassing’ in Lviv’ werd ons door Burkkhard Kress, reporter voor RTL,  gevraagd om een interview en om onze hulpgoedrenactie in hangar 42 te mogen filmen. In mei 2017 zijn we nog samen met enkele vrijwilligers naar Oekraïne geweest en toen ter plaatse geïnformeerd over zijn verschillende deelprojecten, zoals het ‘Kovcheg program’, de ‘sociale patrouille’ en  het ‘consultatiebureau voor vrouwen, slachtoffer van geweld’.

We hebben ook Brody bezocht, waar zich twee andere belangrijke deelprojecten bevinden, meer bepaald het ‘reïntegratiecentrum voor ex-gedetineerden’ en het ‘opvangcentrum voor ontheemden’ ingevolge het conflict met Rusland. ( Voor het reisverslag van mei 2017, zie hoger in deze website)

Op 8 september 2020 is Burkhard Kress dus naar Edegem gekomen en heeft toen onze wekelijkse vrijwilligers in volle actie gezien. Dit hebben Burkhard Kress en zijn medewerker opgenomen voor de film. We kijken uit naar zijn reportage, waarin ook het laden van de dubbele grote camion, op donderdag 10 september, wordt opgenomen. Hopelijk wordt de coronapandemie geen te grote spelbreker. Burkhard hoopt op 18 september naar Oekraïne te kunnen, mits  zich te onderwerpen aan de coronatest en een kort  ‘corona huisarrest’.   We houden u alleszins op de hoogte van de vertoning van de film op RTL.