Dringende oproep voor volgende zending

DRINGENDE OPROEP voor onze EERSTVOLGENDE ZENDING naar Uman in Cherkasy

Vooral nu na de massale raketaanval op 28 april in UMAN in Cherkasy is er een grote vraag naar specifieke hulpgoederen, wie helpt deze nood te leningen?

Onze contactpersoon, Marina Makarenko  hoofdmanager van het ‘Charity Fund’ ‘Modern village and town’ genoemd, vraagt ons dringend niet bederfbare voeding, hygiënische producten en geneesmiddelen ( wondverzorging, pijnstillers, pleisters, rekverbanden, enz.)

Bij een zware raketaanval in de nacht van 28 april werd en groot woningencomplex getroffen in de stad Uman. Deze stad is een van de plaatsen waar we regelmatig rond de vijftien ton hulpgoederen naartoe zenden. In die nacht vielen er 23 doden, waaronder 6 kinderen. Het was een zeer krachtige ontploffing, die veel schade heeft veroorzaakt en te horen was op kilometers afstand.

We plannen nog een nieuwe zending hulpgoederen vanuit OPE vzw naar Cherkasy voor deze maand of ten laatste begin juni, afhankelijk van de giften, zowel financieel als in natura. Want de transportkosten lopen erg hoog op, vooral omdat Cherkasy in het centrum van Oekraïne ten zuiden van Kiev ligt.

Marina schrijft ons dat er ook veel vluchtelingen vanuit Oost-Oekraïne bij hun ‘Liefdadigheidsfonds’ aankloppen voor hulp.  

Van de verdeling van onze laatste zending met 14.953 kg. hulpgoederen, begin februari van dit jaar, kregen we een zeer gedetailleerde lijst met de plaatsen en de kenmerken  van de werking van de kleine bijzondere verdeelcentra, via dewelke onze noodhulp daar verspreid wordt.  Het gaat onder meer om verdeelcentra gelegen in Monastyrische, Lukashivka, Chivchiv en Khrystynivka. Meer informatie hierover is te bekomen bij de voorzitster van OPE.

Alles komt dus nog goed terecht, want dit is een vraag welke we regelmatig krijgen.

Aarzel dus niet om deze oorlogsslachtoffers te helpen, want zij blijven op onze noodhulp rekenen. In hun naam VAN HARTE dank.