Gebedsbijeenkomst 25 april

Een geslaagde gebedsbijeenkomst

Op 25 april kwamen we samen in de St Jozefkerk in Edegem om te luisteren naar verhalen van Oekraïense vluchtelingen, achtergebleven in hun land, maar wel op de vlucht voor al het oorlogsgeweld waar ze woonden.

Gebedsbijeenkomst voor vrede en alle vluchtelingen in St Jozef Edegem

En wie dit wensten, konden ook meebidden voor ALLE vluchtelingen, waar ook ter wereld, en voor de VREDE.  Je vindt het gebedenboekje door HIER te klikken.

Hartelijk dank aan een veertigtal deelnemers, dat positief reageerde op onze uitnodiging. Maar ook dank aan al de niet-fysiek aanwezigen, die in gebed met ons verbonden waren. Niet alleen materiële steun – in de vorm van medisch materiaal en andere soorten van hulpgoederen, maar ook spirituele steun – wat we ‘spirituele vitaminen’ noemen – blijven noodzakelijk om de vrede te bevorderen, zowel op wereldvlak als in het eigen hart en in onze naaste omgeving.  

Het geheel werd deze keer op een verrassende wijze afgesloten met een speciaal gebed voor DE VREDE, gebracht door Annick Buggenhout (van de Pastorale Eenheid H. Maria-Magdalena van Edegem-Mortsel) en met een lekkere ‘verjaardagsversnapering’ aangeboden door  Cecile Van Horen, die via haar vriend Anatoli Holota onze rechtstreekse telefoonlijn naar Oekraïne verzekert.

Nadien trokken nog een aantal deelnemers naar ‘De Schrans’ omoor een gezellig na te praten.

Ten slotte gaat onze bijzondere dank uit naar Danny Everaert, die mee instond voor de inhoud van dit gebedenboekje en de lay-out ervan, en naar Martin Franken, onmisbaar voor de muzikale begeleiding.