Tweede lading hulpgoederen 17 maart 2022

Het werd de eerste lading van de ‘klassieke’ dubbele camion, na de Russische invasie, welke O.P.E. door de sociale media opeens veel sterker in de kijker plaatste en tevens zorgde voor een toevloed aan geschonken materiële hulpgoederen en aan mer helpende handen..Deze invasie heeft onze wekelijkse vrijwilligers ertoe gebrachte veel onbetaalde overuren te doen! Hiernaast hebben ook ‘nieuwe’ vrijwilligers zich aangeboden om een handje toe te steken om mee kleinere zaken te sorteren en in dozen of zakken te steken. Daarenboven kwam er onverwachte welgekomen versterking voor de verpakking van de zo genaamde grote stukken vanwege een aantal laders, die ook nu nog wekelijks in de hangar actief zijn.

Tot de nok gevuld

Maarten Malaise zorgde voor de toestroom van zeer veel nuttige medisch toestellen (zie ook zijn verslag op deze website en ook op Facebook) en volgde alles op  tot aan hun bestemming of ziekenhuis in Oekraïne. 

Jos Geerts heeft niet alleen nog vrijwilligers aangebracht maar gezorgd voor de modernisering van de inventarisatie van de hulpgoederen.  Godzijdank zijn we met deze bereidwillige of sterk gemotiveerde vrijwilligers erin geslaagd om in een minimum van tijd dit aanvankelijk toch wel chaotische gedoe in de hangar opnieuw in goede banen te leiden.

Het werd alleszins op 17 maart een aangename lading met de nodige positieve ingrediënten, zoals goed weer, chauffeur op tijd, parking vrij, veel vrijwilligers en een zeer goede werksfeer, zoals gewoonlijk.

Op 21 maart kwam deze lading aan in Novovolynsk, door een groepje vrijwilligers afgeladen met de directeur van Carits Volyn, priester Volodymyr Kmet. En zijn vrijwilligers.