Gebedsmoment oktober 2020

Ondanks de coronapandemie en het samenvallen van verschillende  vergaderingen in het kader van de Pastorale Eenheid van Mortsel en Edegem, H. Maria Magdalena genoemd,  waren we toch met een 30 tal  personen voor het door ons genoemde  halfjaarlijks ‘gebedsmoment’ dat naar goede gewoonte plaats had in de St. Jozefkerk in Edegem. We bleven stilstaan bij de supplementaire middelen, die christenen ter beschikking staan, om deze moeilijke periode zo goed mogelijk te beleven. Het ging over ‘receptjes’ om ons ‘geestelijk voedingsprogramma ’te updaten. Wie verhinderd was op 6 oktober of wie hiervoor interesse heeft, kan het gebedsboekje HIER vinden. Eenvoudige receptjes kunnen ook misschien dienstbaar zijn in je nabije omgeving voor mensen, die het erg zwaar hebben wegens de nog partiële lockdown.  Een ‘spiritueel vitamientje ‘ doet soms wonderen !

Oprechte dank aan alle mee bidders.

Uitnodiging gebedsmoment oktober 2020

Het bestuur van het ‘Oekraïne-Project-Edegem’ vzw, nodigt jullie van harte uit op haar gebedsmoment van het najaar 2020, dat doorgaat op dinsdag 6 oktober van 19.30 u. tot 20 u. in de Sint-Jozefkerk, Molenveldlaan 2 in Edegem. Al eens stilgestaan bij bijzondere en waardevolle ‘receptjes’ voor deze bijzondere tijd, waarin we, ook als gelovigen, terechtgekomen zijn wegens COVID 19? Wat hebben we de voorbije maanden niet meegemaakt aan lief en leed? Het coronavirus heeft nieuwe vormen van solidariteit opgewekt, maar heeft ook vele vormen van lijden veroorzaakt. Voor niet weinigen is het licht op het einde van de ‘coronatunnel’ nog ver weg. Hebt u zin in het vernemen van ’lichtpuntjes’, anders uitgedrukt kosteloze ‘receptjes’, kom dan zeker naar ons gebedsmoment in ‘coronaversie’.

Wegens de huidige coronamaatregelen zal het helaas niet mogelijk zijn om, zoals naar goede gewoonte, na te praten of gezellig samen te zijn in “De Schrans”. Toch van harte verwacht voor deze halfjaarlijkse bijeenkomst in de kerk.