Goed nieuws uit Oekraïne

14 oktober Lianne Bollaerts

Van Олександр Топорівський, – in onze taal Oleksandr Toporivskyi – de PR man, die in 2023 de Oekraïense delegatie uit Novovolynsk vergezelde bij de herdenking van onze 30- jarige werking, ontvingen we een mooie video, die je hier kan bekijken.

Naast zijn mooie dankwoorden aan ons adres zijn vele kindergezichten te zien, weliswaar in een schuilkelder, maar toch zeer blij voor het formidabel geschenk, een computer, gekregen vanuit een milde medewerker/schenker van een firma uit ons land. We respecteren de gevraagde anonimiteit van al de betrokkenen bij dit mini-computerproject, al willen we ze nogmaals langs deze weg van harte feliciteren  voor deze waardevolle schenking. Moge het ook anderen inspireren al was het maar voor het schenken van één of meerdere gebruiksklare computers of tablets. Ze zijn superbelangrijk voor kansarme kinderen, vooral op het platteland, die verstoken geraken van thuisonderwijs in deze oorlogstijd. Computers en/of tablets zijn een belangrijk middel in de strijd tegen onderwijsongelijkheid. 

Wil je met ons mee strijden tegen deze vorm van discriminatie? Neem dan gerust met ons contact op. (T.  03 288 73 65) Er zijn ontelbare manieren om zich hiervoor in te zetten.  De meest eenvoudige is een gift doen zodat dankzij jouw storting kan gezorgd worden dat er voor een Oekraïens kind de mogelijkheid gecreëerd wordt om thuisonderwijs te volgen. Vergeet dan niet om bij je overschrijving te melden: ’voor minionderwijsproject’. Want In het kader van onze werking zijn er verschillende (deel) projecten.

Jij kan het verschil maken voor de toekomst van één Oekraïens kind, gelijk andere donateurs dit voor een ander project doen, bijvoorbeeld het ‘thuiszorgproject’ voor alleenstaande hoogbejaarden. Geven we aan Oekraïense kinderen en jongeren in deze verschrikkelijke tijd een zeer nuttig cadeau, waarmee ze zich echter ook wat kunnen ontspannen. Bij voorbaat ‘Djakoejoe’ het Oekraïens voor dankjewel.