Parkingverkoop te Edegem 19 oktober ’24

Ten voordele van Perusica, Kindervriend en O.P.E.

zaterdag 19 oktober 2024 van 9 u. tot 15 u.

op de parking aan de hoofdingang Fort V.

De parking ligt aan De Burletlaan (rechtover n° 175) in Edegem. Bij regenweer gaat de verkoop door in hangar 42 (ingang via parking).

Initiatiefnemer Stefan De Herdt, voorzitter van Perusica, heeft aan de twee andere verenigingen, De Kindervriend en het Oekraïne-Project-Edegem, actief in hangar 42, voorgesteld om dit samen te organiseren. Ieder vereniging werkt voor haar goede doel. Onmogelijk om te vermelden wat er allemaal te koop zal zijn: meubelen, decoratie, huisraad, vintage en curiosa, enz.

In deze oorlogstijd zal de opbrengst van deze activiteit door het Oekraïne-Project besteed worden aan de transportkosten van de noodhulp aan de oorlogsslachtoffers en de meest kwetsbaren in Oekraïne. Bij deze laatste groep horen tal van hoogbejaarden, die er alleen voor staan. En dan denken we uiteraard aan ons THUISZORGPROJECT voor alleenstaande ouderen, die sinds de oorlog soms niet eens meer kunnen voorzien in hun basisbehoeften. Wegens de mobilisatie zijn jongeren ook vertrokken zodat hoogbejaarden nog meer nood hebben aan verzorging en emotionele ondersteuning. Want aan hun dagelijkse kwetsbaarheid, zo schrijft ons nog begin oktober, Tetania Karpeniuk, de hoofdverantwoordelijke voor deze dienst in Novovolynsk, voegt zich de psychische druk van de oorlog, de angst voor eigen veiligheid en deze van hun nabije familie. Thuiszorg behelst in Oekraïne de zorg voor alle aspecten van hun nu nog meer geïsoleerd leven. Dit project is echter een zware financiële post voor ons budget. Hopelijk brengt deze parkingverkoop ook wat op voor deze mensen, die we zeker niet in de steek willen laten! (Voor meer info over dit project contacteer Liliane Bollaerts T. 03 288 73 65)

Kom gerust eens langs bij de standen van de drie hogergenoemde verenigingen. Er wacht jullie een warm onthaal! Hopelijk tot binnenkort!