Vierde zending hulpgoederen naar Novovolynsk

Foto: Tessa Kraan (Het laatste nieuws – KDC)

Op 29 augustus vertrok een lading noodhulp uit Edegem naar Novovolynsk in Oecraïne

In tegenstelling tot de vorige keer is deze zending vlot verlopen.  Hier volgt een kort overzicht van alles wat hierbij komt kijken.

Op woensdagnamiddag 28 augustus in de late namiddag is de Oekraïense chauffeur met een grote vrachtwagen en aanhangwagen aangekomen in Edegem (zoals altijd op voorhand wordt afgesproken).

Op donderdagmorgen 29 augustus, is men gestart met laden rond 8 u. met een zevental laders van het ‘eerste uur’ onder leiding van Jos Geerts (terwijl we gewoonlijk wat later starten)

Door de goede voorbereiding en sterke opkomst van onze vrijwilligers-laders zijn 17 ton hulpgoederen in een sneltreintempo – op wat meer dan drie uren – geladen.

Zodoende kon Jos vlug starten om de gedetailleerde inventaris van de noodhulp aan te passen aan de reële lading in functie van het uitvoerdocument.

Voor het opstellen van het uitvoerdocument kwamen Jos en Peter samen om 15.30 u. Dankzij de zeer goede voorbereiding van Jos kon het Engelstalig uitvoerdocument rond 16 u. al door Liliane doorgezonden worden naar Tetiana Karpeniuk, de contactpersoon in Novovolynsk, voor de onmisbare bijkomende documenten, onmisbaar voor de grensovergang (sinds de laatste grote grensproblemen). Ook dit digitaal verkeer verliep, ondanks de oorlog, zeer vlot. (Want soms is er nu geen internetverbinding)

Zo kon Liliane om 18.15 u. alle nodige documenten overhandigen aan de chauffeur, die dan onmiddellijk vertrokken is naar het expeditiekantoor, dat diezelfde avond ons nog het bewijs van uitvoer bezorgde.  

Uit de timing van die dag blijkt dus, Godzijdank, alles in een recordtempo te zijn gebeurd. Bovendien was het weer van de partij: ideaal om te laden. Daarom willen we ook een bijzonder woord van DANK richten tot de H. Jozef, onze patroonheilige of onzichtbare werker achter de schermen. Maar evenzeer zijn een goed hart en gouden handen van zovelen onmisbaar. Vandaar ook DANK aan de vele anonieme schenkers van hulpgoederen en alle ONMISBARE vrijwilligers betrokken bij de voorbereiding of zending van deze NOODHULP op 29 augustus. PROFICIAT aan zovelen en tot een blij weerzien!

Tenslotte: wie het artikel over OPE van journalist Kristof Decnodder wil lezen, klik hier.

Hieronder onze laders in volle actie

Foto’s: Tessa Kraan (Het laatste nieuws – KDC) en Luc G. (OPE)