Noodhulp voor oorlogslachtoffers van het gemeentebestuur

Nu deze verschrikkelijke oorlog in Oekraïne maar niet stopt en het voor de ‘interne vluchtelingen’ maar steeds erger wordt, zijn we het gemeentebestuur dankbaar voor de ontvangst van 2000 euro voor NOODHULP . Deze laat ons toe om vooral de meest noodzakelijke HULP, zoals ziekenhuisbedden en ander ziekenhuismateriaal en/of medisch materiaal (medicamenten), hygiënische producten, zoals incontinentiemateriaal en pampers, en ook voeding, naar waar ook steeds grotere vraag is, te blijven opsturen. Ook kleding en schoenen en linnengoed blijven noodzakelijk voor wie alles heeft moeten achterlaten omwille van de Russische aanvallen.

Hierbij een zeer recente foto’s van Dnipro, de vierde stad van Oekraïne met ca. 1 miljoen inwoners. Dnipro ligt aan de rivier Dnjeper, in het centraal oostelijke deel van Oekraïne, ten zuiden van Kiev. Getroffen zijn winkelcentra, ziekenhuizen, scholen, , benzinestations, woongebouwen, auto’s enz…

Onze laatste vrachtwagen met bijna 18 ton noodhulp is naar Uman gereden, gelegen in de regio Cherkasy, ook ten zuiden van Kiev. (zie ook op onze website). De vervoerkosten liggen zeer hoog, vooral voor een (kleine) vereniging zoals de onze die moet leven van giften van particulieren.  

Hoeft het nog herhaald: elke vorm van steun wordt in Oekraïne met grote dankbaarheid aanvaard en wij – vrijwilligers van OPE – blijven ons onvermoeid inzetten om de vele noodlijdenden te helpen. Willen jullie dit ook – misschien via ons -(blijven) doen? Alvast bedankt!