Derde lading op 23 mei ’24

De derde lading hulpgoederen vertrok op 23 mei 2024 en was bestemd voor de regio Cherkasy.

In deze moeilijke tijd verlopen onze ladingen ook niet van een leien dakje! Laten we echter een positieve bril opzetten!  Hier volgt het relaas.

1. We hadden ideaal weer om te laden: droog, niet te warm en niet te koud en gelukkig hebben we geen dag later moeten laden. Dankjewel H. Jozef.

2. Al onze gemobiliseerde vrijwilligers-laders waren op post om ’s morgens te starten rond 8.30 u. (Zie de groepsfoto, genomen op de parking om 9 u.) Spijtig genoeg ontbrak de belangrijkste: de chauffeur met de ‘dubbele camion’!

3. Gelukkig is hij er rond de middag doorgekomen.

4.. Gelukkig hebben we zeer flexibele vrijwilligers-laders, bereid om tegen de middag terug te komen, terwijl sommigen in die ‘wachtperiode’ al veel hulpgoederen maar buiten brachten voor het opladen.

5 Rond de middag is dan met man en macht gestart, praktisch met weer een zestiental vrijwilligers.

6. Dankzij de zeer degelijke voorbereiding is in een recordtempo – op minder dan 3 uren – bijna 18 ton hulpgoederen geladen. Dus een welverdiend applaus voor onze vrijwilligers-laders! 

7. Daarop volgt dan het administratieve werk voor de nodige documenten voor de grensovergangen. Onze twee ‘geroutineerde vrijwilligers’ zorgden weer in een minimum van tijd voor de zogenaamde ‘schenkingsakte’. Dit recordtempo is weliswaar te danken aan de degelijke permanente registratie van alle hulpgoederen door Jos Geerts, die hiervoor ook een pluim op zijn hoed mag steken!  Maar dan….

8.  Gelukkig ontving ik toch rond 22u15. een eerste van de twee noodzakelijke Oekraïense documenten (Vereist sinds de gewijzigde procedure aan de Pools-Oekraïense grens). Het probleem was ’s anderdaags volledig opgelost rond 8 u.

9. De chauffeur is vrijdagmorgen rond 9 u. vertrokken

10.  Einde goed, alles goed althans vanuit onze kant! En nu hopen dat de terugreis, ondanks de oorlogssituatie, vlot verloopt en we binnen enkele dagen bericht en beelden mogen ontvangen van de aankomst van al deze hulpgoederen in Uman voor de regio Cherkasy (gelegen onder Kiev).

Een groot dankwoord  en veel waardering voor al de betrokken vrijwilligers, zowel de inpakkers als de laders is ons al doorgezonden, zonder uiteraard de schenkers te vergeten. En wie geloven in God,  mogen ook Hem samen met ons dankbaar zijn omdat we anderen in zo een grote miserie kunnen helpen!