Kerkdeurenactie 8 en 9 juni 2024

Hier zijn we met onze jaarlijkse kerkdeurenactie!

Misschien toch een woordje uitleg voor wie nog niet goed weten waarin deze actie bestaat. In Edegem is ze al zeer lang ‘ingeburgerd’, in Mortsel recent, sinds de fusie van de parochies en pas na de lockdown wegens de Covid-pandemie.

Deze actie houdt in dat er bij al de weekendvieringen, dit jaar op 8 en 9 juni OPE- vrijwilligers postvatten aan de deur van alle kerken, die tot de Pastorale Eenheid van Edegem en Mortsel behoren.

Naar goede jaarlijkse gewoonte ontvangt de bezoeker bij het binnenkomen van de kerk een omslag, waarin men een gift kan steken voor hulp aan de oorlogsslachtoffers en zeer kwetsbaren in Oekraïne.

foto NOS Nieuwsuur
foto NOS Nieuwsuur

De sociale media ontslagen ons van veel commentaar en beelden zeggen soms veel meer dan woorden. We doen dan een beroep op de vrijgevigheid van de kerkbezoekers en waarderen elke euro want ‘vele kleintjes maken een groot’. Giften maken het mogelijk om de geschonken NOODHULP naar Oekraïne te blijven sturen.  En naast de hoge vervoerkosten worden we geconfronteerd met de vraag om ons jarenlang project van thuiszorg voor alleenstaande kwetsbare bejaarden van boven de 80 jaar in Oekraïne niet op te geven.

Bij het verlaten van de kerk wordt men uitgenodigd om de omslag te deponeren in het mandje van een van onze vrijwilligers. (Zodoende kan de gewone omhaling tijdens de viering in de kerk blijven doorgaan)

En voor wie onvoldoende geld op zak hebben door het huidige digitaal betaalsysteem, geen nood. Deze schenkers vinden het bankrekeningnummer van het Oekraïne-Project-Edegem op de omslag, die ze kunnen meenemen en dan zo vlug mogelijk de daad bij hun goede intentie kunnen voegen. Bij voorbaat danken we uiteraard alle weldoeners, vooral in naam van degenen die in Oekraïne zoveel tekort hebben.

Als bezoeker van onze website, wordt uiteraard ook uw eventuele financiële steun voor onze werking heel sterk geapprecieerd, U vindt hiervoor de nodige gegevens op onze website onder de rubriek Hoe kan ik financieel helpen?  Ook aan u bij voorbaat heel veel dank!