Kleine ‘druppels op een hete plaat’ maken duidelijk een VERSCHIL!

Dit mag duidelijk blijken uit het volgende dankbericht, ons gestuurd door Marina Makarenko, onze contactpersoon voor de regio Cherkasy.  Het dankwoord is uiteraard gericht tot alle schenkers van waardevolle hulpgoederen van zeer diverse aard. Deze mail geeft ons samen met enkele foto’s enige concrete illustratie van de verdeling van onze hulpgoederen aan ontheemden in Oekraïne, die soms letterlijk alles verloren zijn. 


‘Beste Liliane,

Ik hoop dat deze e-mail je in goede gezondheid en prima spirituele conditie aantreft. Ik schrijf om onze oprechte dankbaarheid uit te drukken voor de humanitaire hulp die je hebt geboden. Hierbij stuur ik enkele foto’s van de laatste distributies mee. (Het gaat hier om de zending van 2 februari 2024)

Vluchtelingen of ontheemden die in Monastyrysche en Khrystynivka wonen hebben kleding, huisartikelen en beddengoed ontvangen. Medische benodigdheden gingen naar het hospitaal in Shpola.

Een gezin van migranten dat zich in het dorp Shukaivoda heeft gevestigd, heeft veel kleding en huishoudelijke artikelen ontvangen, evenals meubels, omdat er brand was in het huis waar ze wonen en veel spullen zijn verbrand. Het is een groot gezin – ze bedanken je hartelijk voor je hulp; ze hadden niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren.

Heel erg bedankt voor het maken van een positieve impact. Ik houd je op de hoogte van de volgende distributies.

Met vriendelijke groet, Marina’


En we blijven jullie op de hoogte houden in deze moeilijke tijd! De hulpvragen nemen alleen maar toe.  Maar Godzijdank mogen we ook rekenen op de sterke inzet van onze wekelijkse ‘vrijwilligers van de hangar’, zoals we ze doorgaans noemen.  Ook zij zijn onmisbaar, alsook de laders, in de ganse keten van de NOODHULP in deze verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.