Vijfde zending hulpgoederen 31 aug 2023

Op de valreep van dit werkjaar (voor de gemeente van 1/9/2022 tot 31/8/2023) slaagden we er nog in om 15 ton (precies 14.839 kg.) – in deze toch wel verschrikkelijke tijd voor Oekraïne – erg gegeerde hulpgoederen naar Novovolynsk te sturen. Van hieruit gaat men zelfs met hulpgoederen naar de vluchtelingen in de opgerichte ‘kampdorpen’ in de regio Cherson, door iedereen nu wel gekend door de breuk in de stuwdam.

Gelukkig was de chauffeur deze keer tijdig op post en startten enkele vrijwilligers al met het laden rond kwart na acht. Een kwartiertje later draaide de toen nog niet voltallige ladersploeg al ‘op volle toeren’. En dankzij de opkomst van veel getrouwe laders, onder wie een paar ‘stapelspecialisten’, was de onder ons genoemde ‘dubbele camion’ op een viertal uren geladen, al was het deze keer eerder een moeilijke opgave. Hoe zo? Omwille van de talrijke zeer onregelmatige afmetingen van de hulpgoederen. Veel rolstoelen en fietsen enz. was het moeilijk stapelen, vooral omdat er geen ruimte onbenut mag blijven wegens de hoge vervoerkosten.

De lading onder leiding van Jos Geerts, geassisteerd door Louis van Eester, en de medewerking van nog precies geteld 14 zeer bereidwillige geroutineerde vrijwilligers-laders, is prima verlopen. Hiertoe hebben ook de ideale weersomstandigheden bijgedragen: niet te warm of te koud en geen regen zoals in de dag ervoor en erna. De H. Jozef, patroonheilige van OPE, heeft onze vraag naar ‘goed weer’ positief beantwoord. Al beseffen we dat velen dit prima ’laders-weer‘ aan een gelukkig toeval zullen toeschrijven. Aan eenieder ‘zijn gedacht hierover’. Aan alle betrokken vrijwilligers een verdiende dikke PROFICIAT en welgemeende dank, hierbij niet te vergeten de ‘vrijwilligers-aanbrengers’ van hulpgoederen van buitenaf en niet in het minst de wekelijkse vrijwilligers in de hangar, die zorgen voor de degelijke verpakking en verwerking van dit alles. Met velen kunnen we veel aan! Aarzel dus niet om aan onze achtergebleven Oekraïense vluchtelingen in OEKRAÏNE te denken. En weet ook dat de geschonken en opgestuurde hulpgoederen nog altijd goed terechtkomen!

Vooral medisch materiaal, hygiënische producten en houdbare voeding zijn zeer welkom!

Enkele beelden van het laden in de hangar te Edegem van onze huis fotograaf Erna

Op 4 september kregen we bericht uit Oekraïne dat de goederen goed aangekomen en uitgeladen zijn in Novovolynsk.