Ziekenwagen voor Oekraïne

Een ziekenwagen gevuld met medische materialen is in Edegem vertrokken om via Gent naar Oekraïne te trekken. De ziekenwagen werd geschonken door het UZA en kon naar Oekraïne gezonden worden dank zij de grote inzet en medewerking van Rudi Dias die optrad als vrijwilliger van het Oekraïne project Edegem. Het Oekraïne project Edegem verzamelde ook het medisch materiaal dat mee verstuurd kon worden.

van links naar rechts: Ruslan, Jos Geerts, Dr Ihor Vitenko, Rudi Dias en Liliane Bollaerts.

Het voertuig was afgeschreven maar verkeerde nog in goede staat. “Ik heb de coördinatie op mij genomen om de ziekenwagen volledig na te laten kijken en in orde te brengen. Door het voertuig door Oekraïne Project Edegem als humanitaire zending aan de arts te schenken, konden we snel handelen”, vertelt Rudi Dias.

De vrijwilligers van Oekraïne Project Edegem schonken het pakket aan de wondzorgexpert Ihor Vitenko uit Destelbergen. Vorig jaar trok hij al eens twee maanden naar zijn moederland om er te gaan helpen. Vitenko reed de ziekenwagen naar Gent, waar hij bij het AZ Jan Palfijn is aangesloten, om de laatste formaliteiten in orde te brengen.

De vereniging stuurt geregeld zendingen naar Oekraïne, maar met het nakende vertrek van de ziekenwagen kan het nu nog extra materialen sturen. “Door eerdere giften hadden we nog medische materialen liggen. Die hebben we meteen meegegeven. Tijdens het wachten op het reeds lang aangekondigde lenteoffensief zijn de Oekraïners vragende partij naar bijkomend medisch materiaal.”