Derde lading hulpgoederen 30 maart 2023

30 maart 2023 : derde lading van hulpgoederen met bestemming Novovolynsk

In tegenstelling tot de vorige lading van begin februari voor Cherkasy verliep deze keer alles zeer vlot. De chauffeur was op tijd en de aanvoer van de hulpgoederen verliep prima, dankzij de goede voorbereiding en organisatie van Jos Geerts in samenwerking met Louis Van Eester. Er werd gestart om 8 u. met de eerste vrijwilligers-laders, die snel vervoegd werden met anderen, zodat de toen al bijna voltallige ladersploeg op het officiële startuur, om 9 uur, al zeer druk bezig was.  

Van het voorspelde slechte weer hadden we ook geen last. Onze patroonheilige, St Jozef, zorgde er weer voor dat alles kon geladen worden zonder één druppel regen, al bevolkte voldoende donkere wolken het firmament. Dit was mede de reden waarom de traditionele pauze van de voormiddag verschoven werd na de volbrachte opdracht. Er is zeer hard gewerkt, tegen een erg hoog tempo, al was het geen lichte opdracht om grote en zware toestellen op de vrachtwagen te krijgen. Rond 11 u. 15 waren de grote ‘camion’ met grote aanhangwagen, tot aan de nok gevuld en deze keer goed voor meer dan 15 ton hulpgoederen. Nadien werd iedereen verwacht voor de koffiepauze – lekkere drank naar keuze en huisgemaakt gebak – ook weer verzorgd door Maria Bettens en deze keer samen met Chris Mertens.

PROFICIAT en DANK aan al onze zeer trouwe en sterk gemotiveerde vrijwilligers laders en ook aan telkens enkele jonge zowel vrouwelijke als mannelijke wisselende nieuwkomers.

We blijven op ieder van jullie rekenen   Want in Oekraïne blijft men op ons en onze kwaliteitsvolle hulpgoederen rekenen, nog meer sinds de oorlog.