Zending naar Novovolynsk 9 januari 2023

Op 9 janauri 2023 : Eerste zending hulpgoederen naar Novovolynsk

In volle eindejaarsperiode kreeg ik via Maarten Malaise een groot aanbod van zeer waardevol schoolmeubilair uit Nederland voor scholen in de regio Volyn en één zeer degelijke elektrische gynaecologische onderzoekstafel voor het hospitaal in Novovolynsk.  En al was het volle vakantiestemming, toch zijn we erin geslaagd om de organisatie van dit vervoer rond te krijgen dankzij de zeer goede organisatorische medewerking van Kristof Van Deyck en van de transportfirma van Kristof Conings. Het voordeel van geëngageerde vrijwilligers is dat ze soms dag noch uur kennen (ook niet wanneer de meesten met verlof zijn of feest vieren) en vooral dan als het voor een land in oorlog is. Het transport is in een minimum van tijd kunnen gebeuren.

Het werd een mooi ‘nieuwjaarscadeau’ voor vele instellingen in Novovolynsk.

Olesksander Toporivskyi bezorgde ons een gedetailleerd en geïllustreerd verslag over de verdeling van de goederen.

  • De kindertuin in Novovolynsk,: meubilair voor de schuilkelder van de  kinderen bij luchtaanvallen.
  • Het lyceum N° 7 in Novovolynsk : schoolmeubilair,
  • Het lyceum n° 9 in Novovolynsk : schoolmeubilair voor de schuilkelder voor de leerlingen bij luchtaanvallen.
  • Het ‘ vormingscentum’ in Novovolynsk, voor diverse soorten van opleiding, o.a. voor computerwetenschappen.
  • De parochie in Kivertsi: tafels voor kinderfeestjes.
  • Het ‘Caritas Kinder- en Jeugdcentrum in Novovolynsk:  voor hun dagelijkse activiteiten.
  • Het ‘Caritas Kindercentrum’ in Bladodatne voor de dagelijkse werking
  • Mantelrekken voor de ‘kledingsbank’ in Novovolynsk en
  • Het gynaecologisch bed, onmiddellijk geplaatst in het Central Stedelijk Hospitaal in Novololynsk

Deze opsomming om ook aan te tonen dat alles goed opgevolgd wordt.

Bij de verdeling van al deze hulpgoederen waren betrokken: dhr Borys Karpus, burgemeester van de stad Novovolynsk (+ 55.000 inwoners) dhr. Serhiy Moroz directeur van het departement onderwijs van de stad Novovolynsk, Pr. Volodymyr Kmet, directeur van Caritas Volyn en Oleksandr Toporivskyi, adviseur van de burgemeester en PR-manager voor Caritas Volyn. Allen dankten ons voor deze bijzondere zending.

En als voorzitster was ik gelukkig dat deze ‘speciale zendingsoperatie’ goed geslaagd was, zonder onze vrijwilligers hiervoor rechtstreeks te moeten mobiliseren tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie na een zeer belastend werkjaar 2022! 

Heel veel dank aan allen die deze bijzondere zending hebben mogelijk gemaakt.