Dankwoord vanuit Novovolynsk

Vanuit Novovolynsk ontvangen we van Менеджер проєкту , project manager Карітас-Волинь / “Caritas-Volyn” volgende videofragment over de verdeling van de hulpgoederen die we verzonden hebben.

Heel concreet geven enkele foto’s enig beeld van de verdeling van de hulpgoederen, afgegeven in hangar 42 in Edegem en uitgedeeld in december 2022. Het is uiteraard geen exhaustief overzicht van de duizenden dozen, die al verstuurd zijn. Wel beperkt de verdeling zich niet tot de regio Volyn en ook niet tot een bepaalde leeftijd- of andere groep. Wie in nood is, verdient hulp. Het gaat om de meest diverse initiatieven.

Zo komen warme kleding en schoenen  voor mannen  zelfs terecht tot in Bakhmut (foto 1) gelegen in de regio van Donetsk .

Andere hulpgoederen komen dan weer terecht bij de plattelandsbevolking, zoals in het noodlijdende dorp  Lopatyn (foto 2)  ofwel bij behoeftige stedelingen in  de stad Pidkamin (foto 4 en 5), beide gelegen in de regio van Lviv, of worden geschonken aan vluchtelingen van een schuilplaats (foto 3)  of voor een organisatie voor blinden, Utos genaamd, (foto 6)  beide gelegen in  Novovolynsk, in de regio Volyn.

Zoals we hulpgoederen krijgen vanuit de meest diverse plaatsen in Vlaanderen, vooral dan wel van Edegem, omliggende gemeenten en Antwerpen. Zo stellen we vast dat onze hulpgoederen wel verspreid worden over verschillende regio’s van Oekraïne.

Hartelijk dank aan alle betrokkenen, zowel van hier als in Oekraïne, die deze waaier van daadwerkelijke solidariteit mogelijk maken. Laten we nooit moe worden om te delen met wie zoveel moet missen! En denk ook eens aan onze transportkosten, want de vrachtwagens rijden niet op water! Naast materiële is financiële steun zeer welkom. Lees hier hoe je dat doet.