Gebedsmoment oktober 2022

Verslag gebedsmoment met als thema: Remedies voor deze bewogen tijd!

Blijkbaar vernam men toch graag wat meer over de remedies voor deze toch angstaanjagende tijd. Want we mochten een aantal nieuwkomers verwelkomen, die er zelfs een bijzondere inspanning moesten voor over hebben gezien ze niet van Edegem of omstreken kwamen. We mochten ons ook verheugen in de aanwezigheid van Volodymyr, de Oekraïner-seminarist, die momenteel stage doet in de Pastorale Eenheid Edegem-Mortsel.

Klik hier om het tekstboekje te lezen

Er waren een veertigtal aanwezigen en dit ondanks het feit dat niet weinig ‘getrouwen’ zich deze maal hadden verontschuldigd wegens ziekte.  De positieve reacties waren aanmoedigend om met deze halfjaarlijkse gebedsmomenten door te gaan, nu al meer dan 25 jaar.

En wie er niet bij kon zijn, kan hier ons gebedenboekje terugvinden. Mag het voor wie gelovig is ook een uitnodiging zijn om af en toe nog eens speciaal te bidden voor DE VREDE, die zo bedreigd is.  Spirituele solidariteit kent geen grenzen. Laten we naast al onze inzet om materieel en financieel te helpen toch niet vergeten dat spirituele hulp, de derde pijler van OPE, niet mag worden verwaarloosd. Al mag niemand zich uiteraard hiertoe verplicht voelen Want OPE staat open voor iedereen!

Uitnodiging gebedsmoment, 4 oktober, om 19.30 u. St Jozefkerk

Remedies voor deze crisisperiode

aangeboden door het OEKRAÏNE-PROJECT-EDEGEM vzw

Zie je het nog moeilijk zitten of ben je op zoek naar middelen om deze bewogen tijd aan te kunnen, dan raden we je aan om één van onze halfjaarlijkse bijeenkomsten mee te maken. Niet dat wij denken over tovermiddelen te  beschikken of zouden ontkennen dat er niet dringend politieke steunmaatregelen nodig zijn. Maar er is meer nodig om  de huidige viervoudige crisis in onze samenleving aan te kunnen. 

Want de kans bestaat, althans volgens Prof. Erika Vlieghe, dat we binnenkort weer geconfronteerd worden met een sanitaire crisis. Voeg daarbij de energiecrisis, die op haar beurt mee de economische crisis veroorzaakt, zonder dan nog de klimaatcrisis te vergeten en misschien kan je dit lijstje nog aanvullen.  Een mens zou voor minder angstig of moedeloos worden.  En toch…. mogen we niet bij de pakken blijven zitten en niet vergeten ook spirituele energiebronnen in te schakelen.

WAAR en WANNEER zijn deze remedies te krijgen?

Kom eens op dinsdagavond, 4 oktober, om 19.30 u. naar de St Jozefkerk (Molenveldstraat, 2) in Edegem. Tijdens dit goed half uurtje hoor je misschien iets dat je precies kan helpen, wie weet!  Of kom je tot rust door het beluisteren van mooie muziek in goed gezelschap of leg je achteraf nieuwe waardevolle contacten.

Want na dit gebedsmoment ben je welkom in ‘De Schrans ‘(café naast de St Jozefkerk). Het staat je vrij om alleen ook maar naar dit  ‘gezellig samenzijn’ te komen (rond 20.10u).  Mis dit gratis aanbod aan speciale hulpmiddelen niet.

Het bestuur van het Oekraïne-Project-Edegem heet jullie allemaal  zeer welkom, uiteraard ook de Oekraïners die het bijzonder zwaar kunnen hebben en die we zeker tijdens onze bijeenkomst niet vergeten.

(Meer info bij Liliane : tel. 03 288 73 65)