Vijfde lading hulpgoederen 1 september 2022

Gezien de grote noden van de ontheemden of achtergebleven vluchtelingen in Oekraïne enerzijds en de grote nood aan ruimte in hangar 42 in Edegem anderzijds zijn we zeer gelukkig om een nieuwe zending hulpgoederen te hebben kunnen opsturen, deze keer voor de regio Cherkasy.

Aankomst van onze vijfde lading op 5 september 2022 in Oekraïne

Hoe vaak krijg ik niet de vraag: Komen de hulpgoederen nog terecht in deze oorlogstijd in Oekraïne? Het antwoord is ‘ja’.

De hulpgoederen voor OPE, afgegeven en verpakt in hangar 42, zijn op 1 september geladen in Edegem en supersnel, op 5 september, aangekomen in Uman, gelegen in de regio Cherkasy.

Een deel hiervan is gegaan naar meer dan 200 vluchtelingen, die verblijven in de dorpen Babanka en Ivanki. Deze ‘inlandse vluchtelingen’ waren super gelukkig met de gekregen kleding, schoenen, laken, dekens, kussens, handdoeken, huishoudelijk gerief en keukengerief, speelgoed en kindermeubeltjes. Wel meer dan een 100 tal dozen in het totaal. Zij sturen ons duizend woorden van dank voor de humanitaire hulp en steun vanuit OPE.

Laden van de hulpgoederen op 1 september

De lading verliep zeer vlot: chauffeur met vrachtwagen op tijd, mooi weer en een grote ploeg vrijwilligers. Daarbij een paar grote specialisten in het stapelen. Zo blijft  geen centimeter onbenut, wat des te meer noodzakelijk is nu de vervoerkosten drastisch gestegen zijn. Rond twaalf uur was de vracht- en aanhangwagen gevuld tot aan de nok. PROFICIAT aan iedereen, die het mogelijk maakte om deze lading van meer dan 16 ton hulpgoederen op een professionele wijze in een minimum van tijd klaar kregen.

Hiernaast hebben een paar vrijwilligers ervoor gezorgd dat het administratieve werk professioneler wordt aangepakt. Zodat de voerder met de nodige documenten al rond achttien uur de parking van Edegem heeft kunnen verlaten richting Uman. De plaats waar de hulpgoederen gelost worden voor verdere verdeling in deze regio die relatief centraal gelegen is in Oekraïne. In deze tijd komt men met risico voor eigen leven op straat. Gelukkig is onze contactpersoon, Marina, vanuit haar woonplaats dan toch veilig in Uman geraakt. Ze schreef: Ik had nooit gedacht dat ik ook zelf vluchteling zou worden! Op zes september kregen we het bericht dat de chauffeur met deze grote vracht veilig ter bestemming is gekomen. Een hele opluchting want in deze oorlogstijd is men van niets meer zeker!