VOEDSELPAKKETTEN januari 2022

Gemeenschappelijke actie Voedselpakketten voor de allerarmsten

Nu de Nieuwjaarsmaand achter de rug is, krijgen we een zicht op de eigen accenten van deze actie, zowel in Oekraïne als bij ons. Van OPE is gezorgd  voor de nodige financiële middelen om zeventig behoeftige ouderlingen, woonachtig in de stad Novovolynsk en in het dorp Blahodatne te voorzien van een mooi gediversifieerd voedselpakket. Caritas Volyn bezorgde ons van elke kansarme bejaarde een foto. Hiervan enkele foto’s uit dit groot fotoalbum.

In Oekraïne werden vooral allerlei soorten pasta’s en olie geschonken, wat het moeilijk maakte om hiervan een gediversifieerd pakket aan voedingswaren te maken. Dit wordt nu gegeven aan behoeftigen, wanneer ze om voedsel komen vragen.

Caritas Volyn helpt ook de caritatieve kantine  bevoorraden, waar vrijwilligers maaltijden  voorbereiden met wat ze krijgen. Terwijl er in Oekraïne een artikel over deze actie is gepubliceerd op Facebook en Instagram, kregen wij deze poster. Hier volgt een vrije vertaling van de Engelstalige tekst onderaan :

Glimlach op de gezichten, tranen in de ogen, woorden van dankbaarheid, dit is iets dat het diepste van de ziel raakt en stimuleert tot verder werken en ontwikkeling van caritatieve initiatieven tussen de lokale bevolking’. (Tania Karpeniuk)