Zesde lading hulpgoederen 30 september 2021

Eén week later dan oorspronkelijk gepland, wegens gezondheidsproblemen van de voorziene Oekraïense chauffeur, is de lading kunnen doorgaan. Het weer was prima, veel vrijwilligers-laders waren zeer vroeg op post. We zijn zelfs wat vroeger gestart dan gewoonlijk. Om 8.45 u. was het al zeer druk en waren er al veel vrijwilligers in volle actie. Een koffiepauze met lekker ‘gebak van het huis’, gemaakt door verschillende van onze vrijwilligers, is uiteraard meer dan welverdiend! Naast de klassieke gevulde bananendozen met kleiner materiaal gingen deze keer alle zogenaamde ‘grote stukken’, zoals bedden, fietsen, rolstoelen, revalidatiematerieel, enz. ook mee, tot grote vreugde van de sterkste betrokkenen bij de hulpgoederenactie.

Gezien de strenge invoermaatregelen zijn deze keer niet alleen de laders, maar ook twee ‘inpaksters’, Maria en Chris, zeer vlijtig bezig geweest met het administratief noteren van wat er allemaal op de ‘camion’ en aanhangwagen werd geladen, geen eenvoudige opgave. Deze zeer gedetailleerde inventaris was noodzakelijk voor het opstellen van de vereiste vervoerdocumenten, waarbij Peter niet nagelaten heeft om Liliane hierbij te helpen met zijn onontbeerlijke deskundigheid. Rond 6 uren extra zwaar administratief labeur was de klus geklaard. Aan ALLE medewerkers van deze lading een dikke PROFICIAT.

Voor de tweede maal dit jaar was de bestemming Cherkasy, meer centraal gelegen. De chauffeur dient zich dan ook aan te melden, zoals vroeger vermeld, bij een andere grenspost, meer bepaald in Uman. De stapelruimte van de hulpgoederen bevindt zich in het dorpje Berestivets, waar de lading is aangekomen op dinsdagmorgen en ook daar gelost door een zevental vrijwilligers. Wie meegewerkt heeft, zal ongetwijfeld de geloste hulpgoederen herkennen. (Zie de laatste drie foto’s) Nu wordt het wachten op de toestemming van de Oekraïense diensten voor de verdeling, wat weken kan duren.