Derde lading hulpgoederen 11 maart 2021

Deze lading hulpgoederen is voor een tweede maal vertrokken naar het ‘Charity Fund’ in Cherkasy, centraal gelegen in Oekraïne. 

We waren met een sterke ploeg van 19 vrijwilligers-laders. Gestart om 8.30 u was alles klaar rond11. 30 u. Deze keer waren er veel goederen, ingepakt in bananendozen, wat het stapelen in de vracht- en aanhangwagen vergemakkelijkte.Ondanks onheilspellende weersberichten hebben we tijdens het laden op donderdagvoormiddag geen druppel regen gezien, met hiervoor onze bijzondere dank aan St. Jozef.

Op 11 maart werden de goederen te Edegem geladen.

Op maandagmorgen was de chauffeur met zijn lading al in Uman, waar zich de centrale stapelruimte voor de ganse regio van Cherkasy bevindt. Marina Makarenko, onze contactpersoon,en een groep van zes vrijwilligers, waren present om de goederen te lossen.

Vier dagen later worden de goederen gelost in Charkasy.

Bovendien gebeurde dit deze keer onder het toeziende oog van twee ambtenaren, onder wie een douanebeambte. Dit betekent niet dat de hulpgoederen onmiddellijk vrij gegeven worden. Deze procedure loopt gewoonlijk dan nog over twee maanden, met o.m. de noodzakelijke goedkeuring van de Gezondheidscommissie in Kiev. Zowel hier als in Oekraïne komt er niet weinig administratie bij kijken.

Heel veel dank aan alle betrokkenen bij deze hulpgoederenactie voor hun gratuïte medewerking.