Het spinabifida project november 2018

train-the-trainer training 7 november 2018

Tijdens de week van 7 tot 9 november 2018 vond in Ternopil een “train-the-trainer training” plaats. Diezelfde week werd ook medisch materiaal geleverd, zoals shunts en katheters voor continentiezorg, geschonken door Child Help International.

Op 17 november presenteerde dhr. Pierre Mertens, directeur van Child Help International, het spinabifidaproject – dat gestimuleerd werd door O.P.E. – op onze feestzitting.

Op 20 november adviseerde de Edegemse Gemeentelijke Raad voor Internationale Solidariteit (EGRIS) positief over een aanvraag tot financiële steun voor dit spina-bifida project. Zeer concreet werd een toelage goedgekeurd voor het ‘continentie management zorgprogramma’ (het zelf kunnen beheren van continentie en stoelgang).

Na de hogergenoemde training worden nog een aantal lokale trainingen voorzien, waarmee de opgeleide professionelen het continentiezorg programma een regionale uitstraling geven. Het zijn ongetwijfeld zeer belangrijke stappen in de kansen tot verbetering van de levenskwaliteit van deze kinderen, geboren met een open rug.